Процес на вакуумна експанзия

ПРОЦЕС ВАКУУМ ЕКСПАНЗИЯ

(PÄX ПРОЦЕС) И ЗАПАЗВАНЕ НА ВИТАМИНИТЕ.

ЗА ПРЪВ ПЪТ НА ПАЗАРА УНИКАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ, КАКТО НА ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ, ТАКА И НА ВКУСОВЕ И АРОМАТИ.

ТОЗИ ПРОЦЕС ВКЛЮЧВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗСУШАВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ПРИ МЕКИ УСЛОВИЯ, СЛЕД ТОВА ПОД ВАКУМ УВЕЛИЧАВАТ ОБЕМА СИ ЧРЕЗ СПОНТАННО ИЗПАРЯВАНЕ НА ОСТАТЪЧНАТА ВОДА. ТОЗИ ЛЕК МЕТОД НА ТЕКСТУРА, ПРИ КОЙТО НЕ Е НЕОБХОДИМО ВКЛЮЧВАНЕ НА ЗАХАР ИЛИ ДРУГИ ДОБАВКИ. РАБОТИ ПРИ ТЕМПЕРАТУРА ПОД 70° C И ВОДИ ДО УНИКАЛНА СТРУКТУРА И ИНТЕНЗИФИКАЦИЯ НА ЗВЯТ И ВКУС НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ.

СКОРОШНИЯ АНАЛИЗ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ИМА ДОБРО ЗАПАЗВАНЕ НА ЦЕННИ СЪСТАВКИ КАТО МИНЕРАЛИ И ВИТАМИНИ ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕСА ВАКУУМ ЕКСПАНЗИЯ. НАПРИМЕР СЪДЪРЖАНИЕТО НА ВИТАМИН С, КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЧЕСТО КАТО ПОКАЗАТЕЛ ЗА ПРОЦЕСИ НА ТЕРМИЧНО РАЗЛАГАНЕ, СЕ ЗАПАЗВА ДО 80 % ОТ СУРОВИТЕ ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ.

ТОЗИ ПОДОБРЕН ПРОЦЕС НА ИЗСУШАВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НЕ САМО ЗАПАЗВА АРОМАТНИТЕ И ВКУСОВИТЕ КАЧЕСТВА ПО ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН НАЧИН, НО И НАБАВЯ НА ОРГАНИЗМА ХРАНИТЕЛНО ЗНАЧИМИТЕ КОМПОНЕНТИ НЕОБХОДИМО ЕЖЕДНЕВНО ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО.

ХРУПКАВИТЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ СА НАПЪЛНО ПОДХОДЯЩИ КАКТО ЗА ПРИЕМАНЕТО ДНЕВНИТЕ НЕОБХОДИМИ ВИТАМИНИ ОТ ДЕЦАТА, ТАКА И ЗА ПЪЛНОЦЕННО ЕЖЕДНЕВНО МЕНЮ НА ВСЕКИ ИНТЕРЕСУВАЩ СЕ ЗА СВОЕТО ЗДРАВЕ.